Mitä partio maksaa?

tekijä: admin Viimeisin muutos tiistai 18. elokuuta 2015, 11.50
Partiotoiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Lippukuntatasolla ei ole yhtään palkattua työntekijää, eikä ryhmien vetäjille tai tapahtumien johtajille myöskään makseta minkäänlaisia korvauksia heidän tekemästään työstä.

Partiossa kaikki ovat yhteisessä harrastuksessa. Viikottainen toiminta (partiokokoukset iltaisin) ei maksa mitään. Lippukunnan toiminta rahoitetaan omalla varainhankinnalla ja taustayhteisöjen (seurakunta, vanhempainyhdistys, kaupunki) tuella. Viikonlopun kestävät retket maksavat yleensä noin 20 euroa ja viikon kesäleiri 50-90 euroa.

Partioon ei ainakaan alkuvaiheessa tarvita erikoisia varusteita. Sudenpennuille riittävät varusteiksi tavalliset ulkoiluvaatteet, joilla pärjää ulkona myös pakkasella ja hieman kosteammalla säällä. Pitempään partiopolkua kulkeneet seikkailijat tarvitsevat rinkan ja sellaiset ulkoiluvarusteet, joiden kanssa tulee toimeen myös vaellettaessa. Sudenpentujen edustusasu on sininen sudenpentucollege merkkeineen, jonka saa lippukunnalta. Seikkailijat käyttävät juhlallisemmissa tilaisuuksissa partiopukua joka maksaa hieman enemmän. Varusteita on myös helppo hankkia käytettyinä vanhemmilta partiolaisilta.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu on perheen ensimmäiseltä jäseneltä (ykkösjäsen) n. 80 euroa ja seuraavilta alle 17-vuotiailta (kakkosjäsen) n. 70 euroa. Tästä maksusta osa menee kattojärjestölle ja partiopiirille, ja osa tulee lippukunnalle. Jäsenmaksulasku postitetaan kotiin uuden jäsenen ilmoittauduttua lippukuntaan.

Jäsenkortilla saa:

  • oikeuden osallistua partiotoimintaan
  • oikeuden osallistua SP:n ja piirin kursseille
  • alennusta Partioaitan myymälöistä (ei koske partiovarusteita, joiden hinta on jo alennettu)
  • alennuksia Suomen Retkeilymajajärjestön palveluista
  • partiovakuutuksen (toissijainen vakuutus)