Mitä partio on?

tekijä: admin Viimeisin muutos maanantai 08. tammikuuta 2018, 11.05
Partiotoiminnasta lyhyesti

Mitä partiotoiminta pitää sisällään ja mitä partio on?

Partio on vastavoima Miks mun pitäis? ja Ei kuulu mulle -asenteille.

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat tekemiseen. Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa!

Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.

Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

 

Haagan Eräveikot perusyksikkönä

Haagan Eräveikot, lyhyemmin HEV, on Haagassa toimiva partiolippukunta. Jäsenmäärämme on vakiintunut noin sataan partiolaiseen. Toimintamme koostuu viikoittaisista kokouksista partiokolollamme Haagan Pappilantie 2:ssa, aivan Huopalahden juna-aseman vieressä. Kokoukset kestävät partiolaisen iästä riippuen tunnista puoleentoista. Toiminta tapahtuu noin tusinan kokoisissa ryhmissä. Viikoittaiset kokoukset toimivat ponnahduslautana retkeilyyn. Viikonloppuisin järjestettävillä retkillä kokeillaan kokouksissa opittuja taitoja käytännössä. Retkiä järjestetään lippukuntamme kämpälle, kurssikeskuksiin tai suoraan metsään. Vaihtelua tuovat päiväretket, paraatit, vaellukset sekä huipennuksena 5–7 päivän mittainen kesäleiri.